Selidba u Beogradu: Izazovi vožnje na najtežim saobraćajnicama

by admin
0 comment
Selidba u Beogradu

Beograd, srce Srbije, grad koji nikada ne spava – ali i grad koji može biti pravi izazov za selidbe. Sa svojim gustim saobraćajem i specifičnim ulicama, Beograd može biti najnaporniji grad za selidbu u Srbiji. U ovom članku istražujemo zašto je Beograd poznat kao grad kroz koji je najteže seliti se. Selidba u Beogradu je veliki projekat!

Zašto je Beograd najnaporniji grad za selidbu u Srbiji?

 • Gust saobraćaj,
 • Tesne ulice,
 • Parking.

Beograd je poznat po gustoj saobraćajnoj mreži, posebno u centru grada i oko glavnih saobraćajnica poput Autokomande, Slavije i Trga Republike. Ovo može otežati vožnju tokom selidbe, pogotovo ako se selite u vreme špica.

Mnoge ulice u Beogradu su uske i sa ograničenim prostorom za manevrisanje. To može biti izazov za vozače kombija i kamiona tokom selidbe, posebno u starijim delovima grada kao što su Stari Grad i Vračar.

Pronalaženje odgovarajućeg mesta za parkiranje može biti problem u Beogradu, naročito u centralnim delovima grada. Ovo može dodatno otežati proces selidbe, posebno ako je potrebno ostati duže vreme na određenoj lokaciji.

Selidba u velikom gradu vs. selidba u malom gradu

Selidba u Beogradu se razlikuje od selidbe u manjim gradovima iz nekoliko razloga:

 • Veći obim saobraćaja: Beograd ima veći obim saobraćaja u poređenju s manjim gradovima, što može dovesti do gužvi i sporijih selidbi.
 • Kompleksnije rute: U većim gradovima poput Beograda, rute selidbe mogu biti kompleksnije zbog brojnih saobraćajnica, ulica i mogućih prepreka.
 • Parkiranje i pristup: Pronalaženje odgovarajućeg parking mesta i pristup odredištima može biti izazovnije u većim gradovima zbog ograničenog prostora i veće konkurencije za parkirališta.
Najteže ulice za vožnju u Beogradu
 1. Kneza Miloša: Ova ulica je poznata po gustini saobraćaja i uskim trakama, što je čini teškom za vožnju kombija i kamiona.
 2. Kralja Milana: Sa uskim ulicama sa obe strane kolovoza i čestim parkiranim vozilima duž puta, Kralja Milana je jedna od izazovnijih ulica za selidbe.
 3. Karađorđeva: Ova ulica se proteže kroz centar grada i često je opterećena saobraćajem, što može usporiti selidbu.
 4. Brankova: Brankova ulica je poznata po ograničenom prostoru za parkiranje i gustini saobraćaja, što je čini problematičnom za selidbe.
Teške saobraćajnice za vožnju kombija i kamiona
 1. Most Gazela: Iako je Most Gazela važna saobraćajnica, često je zagušen saobraćajem, što može otežati vožnju kombija i kamiona tokom selidbe.
 2. Autokomanda: Autokomanda je čvorište saobraćaja u Beogradu i često je opterećena, posebno u špicu, što može usporiti selidbu.
 3. Obilaznica oko Beograda: Delovi obilaznice oko Beograda mogu imati gust saobraćaj i ograničen prostor za manevrisanje, što može predstavljati izazov za vožnju većih vozila.

Agencija za selidbe – spas za kretanje Beogradom

Bitna je profesionalna pomoć selidbene agencije prilikom prevoza stvari i nameštaja kroz navedene ulice i saobraćajnice iz nekoliko ključnih razloga:

 1. Iskustvo i poznavanje lokalnih uslova: Profesionalne selidbene agencije imaju iskustvo u radu u gradskim uslovima i dobro poznaju lokalne saobraćajne prilike. To im omogućava da efikasno planiraju rute selidbe i izbegavaju gužve i problematične saobraćajnice. Idealno je angažovati agenciju ukoliko dolazite iz drugog mesta i Beograd ne poznajete dovoljno.
 2. Optimalan izbor prevoznih sredstava: Agencije imaju na raspolaganju različite tipove vozila, od kombija do kamiona, i mogu odabrati optimalno vozilo za specifične potrebe selidbe. Na taj način se minimizuje rizik od problema prilikom prolaska kroz uske ulice i saobraćajnice.
 3. Profesionalni vozači: Selidbene agencije angažuju profesionalne vozače koji su obučeni za vožnju i manevrisanje većim vozilima u gradskim uslovima. Oni su upoznati s tehnikama vožnje koje omogućavaju siguran transport stvari i nameštaja bez oštećenja ili problema.
 4. Sigurnost i zaštita stvari: Profesionalne agencije su opremljene adekvatnom opremom za pakovanje, zaštitu i utovar stvari i nameštaja. Ovo uključuje upotrebu streč folija, kutija, omota sa mehurićima i drugih materijala koji osiguravaju da stvari ostanu netaknute tokom transporta.
 5. Pravilno planiranje selidbe: Selidbene agencije pravilno planiraju svaku selidbu, uključujući izbor ruta, vreme polaska i dolaska, kao i organizaciju radne snage. Ovo omogućava efikasno izvršenje selidbe bez nepotrebnih zastoja ili problema.
 6. Pristup tehničkim sredstvima: U situacijama kada je potrebno demontirati ili montirati nameštaj, profesionalne agencije imaju pristup potrebnim alatima. Imaju i sva tehnička sredstva za obavljanje ovih zadataka na siguran i efikasan način.

Kroz sve ove faktore, profesionalna pomoć selidbene agencije obezbeđuje siguran, brz i efikasan transport stvari i nameštaja.

Zaključak

Selidba u Beogradu može biti izazovna zbog gustog saobraćaja, uskih ulica i problema s parkiranjem. Vozači kombija i kamiona trebaju biti posebno oprezni prilikom selidbe na najtežim saobraćajnicama u Beogradu. Njihov posao je da osiguranju sigurnost i efikasnost procesa selidbe.

 

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Pozovite +381645321214
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00